12. INTENZIVNA LJETNA ŠKOLA ARGENTINSKOG TANGA U ZAGREBU, POČETNI/PREDSREDNJI STUPANJ ARGENTINSKOG TANGA 15.-20.SRPNJA 2019

Event | Jelena Somogyi

When

ends

Where

Zagreb, Croatia

Entry

Register in advance.

Organiser

Početni/predsrednji stupanj argentinskog tanga 15.–20.srpnja 2019.

U večernjim dvosatnim terminima 20 – 22 sati + 22 – 23 sata jedno satna praktika. Zadnji dan subota u dvosatni termin revizija 18 – 20 sati i milonga 21:21 – 01:01 sata.

15.–20.srpnja 2019. prijave otvorene. Upisi od 1. lipnja do 1. srpnja.

Svoj upis potvrdite što prije jer primamo najviše 16 osoba te kako bismo vas korektno raspodijeliti, radi toga što za upisi nisu potrebni isključivo parovi. Pridružite nam se na ovom inovativnoj školi argentinskog tanga. Svladajte ili unaprijedite pokrete ovog krasnog plesa uz upoznavanje argentinski tango kao ples, glazbu i poeziju te obogatite svoj društveni aspekt. Sati se održavaju u centru Zagreba.

Ravnopravnost

Naposlijetku, temelj našeg plesa i podučavanja jest da smo u paru ravnopravni i oboje jednako pridonosimo plesu. Ova ideja počiva obostranoj komunikaciji. Predlaganjem i razumijevanjem te zajedničkim izvođenjem pokreta, oboje aktivno sudjelujemo u plesu. Želimo potaknuti i naše učenike da naprave isto: umjesto da vode ili prate, naš cilj je da zaista plešu.

Fizička kretnja kao rekreacija, potreba ili obaveza?

Razmišljate o bavljenju nekim oblikom rekreacijom? Kada shvatite da rekreacija potreba obaveza, a ne obaveza, tada ćete se naći u situaciji da hodate, trčite, hodate, planinarite ili plešete. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. Količina serotonima je na višoj razini, a poletnost i osmjeh na vašim licima je učestaliji.

Današnja situacija nas je “zarobila” – posao i borba za posao, kuća te osjećaj nemoći. Kako bi se lakše mogli nositi s svime, kako bi oplemenili život kao nekada naši prethodnici, vrijeme je da se probudimo te nađemo nešto za nas kako bismo postali aktivniji i između ostalog se nosili bolje s stresom te osjećajem nemoći. Stvaranjem dobrog osjećaja zbog fizičke aktivnosti već smo na dobro putu.

O podjeli stupnjeva i temama

1) Početni (osobe s vrlo malim ili nikakvim iskustvom argentinskog tanga) i predsrednji stupanj (osobe s osnovnim znanjem argentinskog tanga) – upoznavanje i savladavanje osnovne strukture pokreta te nadogradnja uz zadane idejne kombinacije improvizacije i poticanja razvijanja vlastitih, redovite vježbe komunikacije.

Prednosti ranijih upisa

Rezervacijom i upisom najmanje mjesec dana prije početka termina ostvarujete 30% popusta na gotovinsku uplatu ili 20% na bezgotovinsku uplatu. Naknadni upisi mogući su po punoj članarini.

Uplate članarina

Uplate je moguće izvršiti gotovinski i na račun.

Prijave i uplate članarina – koraci

1) Na elektroničku poštu libertango.jelena@gmail.com ili putem kontakt obrazaca na internetskim stranicama www.libertango.eu (ne radi na mobitelu)/ www.tangocroatia.weebly.com s osnovnim osobnim podacima te je potrebno navesti iste ako se prijavljujemo u paru za osobu s kojom se prijavljujemo (1. imenom i prezimenom, 2. brojem prijenosnog telefona, 3. elektroničkom adresom)

2) Potrebno navesti naziv programa i datum

3) Posljednji korak koji odabirete je način uplate članarina – uplata na račun ili gotovinska uplata članarina

O Jeleni Somogyi i Mariju Medvedecu

Ravnopravnost

Naposlijetku, temelj našeg plesa i podučavanja jest da smo u paru ravnopravni i oboje jednako pridonosimo plesu. Ova ideja počiva obostranoj komunikaciji. Predlaganjem i razumijevanjem te zajedničkim izvođenjem pokreta, oboje aktivno sudjelujemo u plesu. Želimo potaknuti i naše učenike da naprave isto: umjesto da vode ili prate, naš cilj je da zaista plešu.

_____________________________________________________________________________

Ostali termini 12. intenzivne ljetne škole argentinskog tanga u Zagrebu, srpanj i kolovoz 2019.

Početni/predsrednji stupanj argentinskog tanga 15.–20. srpnja 2019. i 05.-10. kolovoza 2019.

Akademija srednji/napredni stupanj argentinskog tanga 22.–27. srpnja 2019. i 12.-17. kolovoza 2019.

INSTITUT ARGENTINSKOG TANGA LIBERTANGO

www.libertango.eu

www.tangocroatia.weebly.com

www.argentinskitangolibertango.blogspot.com