Tečaj argentinskog tanga za početnike četvrtkom

Event | Jelena Somogyi

When

ends

Where

Zagreb, Croatia

Entry

Register in advance.

Organiser

Tečaj za početnike argentinskog tanga i one koji žele ponoviti gradivo otvoren je za upis na termin četvrtak 20 – 22 sati.

Saznajte što sve upis na početni stupanj argentinskog tanga uključuje, odnosno što vam upis u školu argentinskog tanga donosi kod nas – dodatne sate BESPLATNE, praktike i … .

https://libertango.eu/škola-argentinskog-tanga-za-početnike

Upisi i uplate ponedjeljkom 19:30 – 20:00 te petkom i subotom 20:00 – 21:00 u Ante Kovačića 4, Zagreb ili na libertango.jelena@gmail.com, +385 98 950 2738, ili putem kontakt obrazca na internetskoj stranici.
Na sve grupne upise popust od 30% ili 50% po korisničkoj članarini po upisu uz ravnomjeran odnos followera i leadera.

Niste u mogućnosti osobno se osobno upisati se na tango argentino? Niže u dodatnim informacijama, prijavama i upisima navedeno je kako nas možete kontaktirati.

Prijave omogućuju čuvanje mjesta do određenog trenutka. Upis osigurava vaše mjesto i termin. Redoviti sati se održavaju se u centru Zagreba, Ante Kovačića 4. Upisi su konstantno otvoreni. Važno primamo najviše 16 osoba !!!

INSTITUT ARGENTINSKOG TANGA LIBERTANGO
WWW.LIBERTANGO.EU
WWW.TANGOCROATIA.WEEBLY.COM
WWW.ARGENTINSKITANGOLIBERTANGO.BLOGSPOT.COM
______________________________________________________________
Argentinski tango je glazbeni žanr, pripadajući ples i poezija te društveni fenomen. Nastao je spajanjem kultura i običaja raznih naroda. Ne robuje figurama ili fiksno zadanim obrascima pri kretnjama te stvaranju plesnih priča. Predstavlja ravnopravnu plesnu komunikaciju. Glazbeni izražaji postoje od onih sporih do brzih ovisno o brzi kucanja vašeg srca. Pokreti mogu biti između ostalog odraz instrumenta, ritma, melodije ili glasa pjevača koji tog trena prevladava. Nije ih potrebno izvoditi na svaku dobu. “Sam argentinski tango nije tračanje ili koračanje na koračnicu već je osluškivanje dvije osobe i njihovih ideja te mogućnosti u danom trenutku.” – Jelena Somogyi

Prati prirodnu postavu tijela i kretanja. Jezik argentinskog tanga poznajemo svi. To je ne verbalni, intuitivni jezik. Sam argentinski tango postoji još od kraja 18 stoljeća. Uzbudljiv je te mističan, osjećajan, nježan, snažan, slobodan, kreativan i … . Pleše i sluša se širom svijeta. Ne poznaje ograničenja. Mogu ga plesati svi, bez obzira na dob, politička i ostala opredjeljenja ili uvjerenja. Plesno ili iskustvo bilo koje rekreacijske vještine za njegovo savladavanje nije potrebno kao što nije bitna ni visina, težina … . Ako želite, možete. @ango raste te razvija se i dan danas, kao društveni fenomen koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije.

U doba brzog putovanja i još bržih komunikacija svaka nova ideja i svaka nova interpretacija još više doprinosi evoluciji tanga, koji dobiva na bogatstvu svakim novim plesačem. On jednostavno ne robuje stereotipima. Tango je kompleksan i zahtjevan ples zbog brojnih mogućnosti izražavanja i interpretacija. Osim svoje umjetničke ljepote, argentinski tango dokazano* poboljšava ravnotežu uz razvijanje motoričkih sposobnosti i unaprjeđuje funkciju mozga *(McKinley et.al. 2008. Journal of the American Psychoanalytic Association 16:435-453). Njegov utjecaj je prepoznat i u raznim terapeutskim klinikama. Razvija socijalnu osviještenost i inteligenciju, jer nema ograničenja (glazbena, fizička …, ne robuje stereotipima). Prisutan je u cijelome svijetu, te tako zbližava ljude diljem svijeta. Čaroban je spoj njegovog nastanka, razvitka, glazbe i pokreta te poezije. Argentinski tango je u 2009. uvršten na reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.