Tecaj Tango Argentino Za Apsolutne Pocetnike Zagreb

Event | Jelena Somogyi

When

Fri, 19 Nov 2021, 20:00
ends Fri, 17 Dec, 22:00

Where

Zagreb, Croatia

Entry

Register in advance.

Organiser

Tečaj za početnike tango argentino u Zagrebu | Tečaj za apsolutne početnike‎ argentinskog tanga u Zagrebu

Novi početni termin petak 19. studenog 2021, otvoren za prijave i upise za apsolutne početnike i one koji žele utvrditi gradivo. Prijave i upisi do 15. studenog. Ograničen broj polaznika kod nas je poznata stvar. Sada se čini normalna. Želimo vam se dati 100%.10 ljudi, 4 para zbog trenutne situacije od inače 7. Saznajte na Članarine i popusti (niže) o redovitim popustima. Nismo povećavali cijenu ni smanjivali satnicu bez obzira na vremena.

#vrucaplesnaponuda  Saznaj što donosi upisnina za 3 mjeseca niže na članarinama.

https://libertango.eu/argentinski-tango-za-pocetnike

#tango #Zagreb #tangoargentino #argentinskitango #ples

Argentinski tango je glazbeni žanr, pripadajući ples i poezija te društveni fenomen. Obgrljuje kulture i običaje naroda svijeta. Ne robuje figurama ili strogo zadanim obrascima kretnja. Plesači razvojem ravnopravne ne verbalne komunikacije stvaraju plesnu priču. Glazbeni izražaji postoje od onih sporih do brzih ovisno o brzi kucanja vašeg srca. Pokreti mogu biti odraz instrumenta, ritma, melodije ili glasa pjevača koji tog trena prevladava. Nije ih potrebno izvoditi na svaku dobu. “Sam argentinski tango nije tračanje ili koračanje na koračnicu već je osluškivanje dvije osobe i njihovih ideja te mogućnosti u danom trenutku.” – Jelena Somogyi

Prati prirodnu postavu tijela i kretanja. Jezik argentinskog tanga poznajemo svi od svog rođenja. Ne verbalni, intuitivni jezik. Sam tango argentino postoji od kraja 18 stoljeća. Tango je uzbudljiv mističan, osjećajan, nježan, snažan, slobodan, kreativan, jednostavan i … . Pleše i sluša se širom svijeta. Ne poznaje ograničenja. Mogu ga plesati svi, bez obzira na dob, politička i ostala opredjeljenja ili uvjerenja. Plesno ili iskustvo bilo koje rekreacijske vještine za njegovo savladavanje nije potrebno kao što nije bitna ni visina, težina … . Ako želite, možete. Potrebna je želja za upoznavanjem. @ango raste te razvija se i dan danas, kao društveni fenomen koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije.
U doba brzog putovanja i još bržih komunikacija svaka nova ideja i svaka nova interpretacija još više doprinosi evoluciji tanga, koji dobiva na bogatstvu svakim novim plesačem. Ne robuje stereotipima. Tango je kompleksan i zahtjevan ples radi mogućnosti izražavanja i interpretacija. Osim svoje umjetničke ljepote, argentinski tango dokazano* poboljšava ravnotežu uz razvijanje motoričkih sposobnosti i unaprjeđuje funkciju mozga *(McKinley et.al. 2008. Journal of the American Psychoanalytic Association 16:435-453). Njegov utjecaj je prepoznat i u raznim terapeutskim klinikama. Razvija socijalnu osviještenost i inteligenciju, jer nema ograničenja (glazbena, fizička …). Prisutan je u cijelome svijetu. Zbližava ljude diljem svijeta. Čaroban je spoj njegovog nastanka i razvitka te glazbe, pokreta i poezije. Argentinski tango je u 2009. uvršten na reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva i kao takav pripada svima.

 

INSTITUT ARGENTINSKOG TANGA LIBERTANGO
WWW.LIBERTANGO.EU
WWW.TANGOCROATIA.WEEBLY.COM
WWW.ARGENTINSKITANGOLIBERTANGO.BLOGSPOT.COM
YouTube channel – Tango argentino Libertango Jelena Somogyi